Onnistuimme yhdessä Rettan kanssa: Vetovoimainen ja valovoimainen verkkosivusto

Retta.fi Määrittely Ohjelmointi UX & UI WordPress

Projekti lyhyesti

Aiemmin nimellä Realia toiminut Retta Group on Pohjoismaiden suurin kotien, kiinteistöjen ja toimitilojen välitykseen sekä hallintaan erikoistunut toimija. Suunnittelimme ja toteutimme Rettan verkkosivuston, joka palvelee nyt onnistuneesti Rettan laajaa asiakaskuntaa uuden brändi-ilmeen loisteessa.

Koko konsernin verkkosivusto

Verkkosivusto palvelee kattavasti Rettan kaikkien liiketoimintojen eri asiakasryhmiä: asuntojen omistajat, vuokralaiset, taloyhtiöt ja kiinteistösijoittajat.

Vahva design

Uusi Retta-brändi loistaa verkossa vetovoimaisena. Visuaalinen ilme näkyy verkkosivustolla vahvana ja ilmeen graafisia elementtejä käytetään monipuolisesti.

Ketterä sisällönhallinta

Vahva brändi-ilme huomioitiin myös sisällönhallinnan työkaluissa. Sisältömoduuleihin toteutettiin useita värivalintoja ja muita valinnaisia mahdollisuuksia ilmeen käyttämiseen.

Huolenpito ja jatkokehitys

Verkkosivusto on toteutettu uusimpia teknologioita käyttäen. Se on tietoturvallinen ja suorituskykyinen. Vastaamme myös verkkosivuston ylläpidosta 24/7.

Tavoitteet

  • Useita eri asiakasryhmiä kattavasti palveleva verkkosivusto
  • Uuden brändin visuaalisen ilmeen herättäminen eloon myös verkossa
  • Sujuva käyttökokemus eri päätelaitteilla
  • Monipuoliset ja joustavasti hallittavat sisältöjen esitystavat
  • Suorituskykyinen ja tietoturvallinen tekninen ratkaisu

Keskeiset ratkaisut

  • Asiakasryhmien mukaan suunniteltu sisältörakenne
  • Vahva ja rikas visuaalinen ilme
  • Monipuoliset toiminnallisuudet eri tarpeisiin
  • Huolellinen määrittely ja prototyypit käyttöliittymän suunnittelussa
  • Jatkuva ylläpito 24/7 ja jatkokehitys

Kiinnostuitko?

Lue eteenpäin ja tutustu tarkemmin onnistumisemme vaiheisiin tai ota yhteyttä.

Onnistuimme määrittelyssä:

Onnistuneen projektin kivijalka

Verkkosivuston uudistusta ei tarvinnut startata valkoiselta paperilta, sillä Retta oli tehnyt yhdessä ohjelmistoyritys Siilin kanssa verkkosivuston konseptointia ja määrittelyä. Hyvin tehty ennakkotyö siivitti projektin vauhtiin. 

Kun suuren organisaation ja useiden eri liiketoimintojen tavoitteet ja tarpeet oli tunnistettu ja määritelty etukäteen, sujui varsinainen suunnittelutyö jouhevassa yhteisymmärryksessä. Pitkät kommenttikierrokset tai jälkikäteen tehdyt suunnanmuutokset eivät tätä projektia vaivanneet. Tämän vuoksi sekä aikataulu että budjetti pitivät moitteettomasti aina projektin päätökseen asti. 

Huolella tehty määrittely kantaa aina tekniseen toteutukseen asti ja helpottaa myös koodarin työtä. Kun ei tarvitse arvailla mitä ollaan tekemässä, aikaa vapautuu varsinaiseen työhön. 

Onnistuimme toiminnallisuuksissa:

Sujuvaa asiointia kaikille käyttäjäryhmille

Käyttäjien erilaiset tarpeet asettavat riman korkealle niin käyttäjäpolkujen suunnittelun suhteen kuin verkkosivujen toiminnallisuuksien toteuttamiselle. 

Oli kyseessä sitten muuttoilmoitusta tekevä asukas, isännöitsijäpalveluita kilpailuttava taloyhtiö tai toimitilaa etsivä kiinteistöhallinnan asiantuntija, pitää mielen päällä olevan asian suorittaminen onnistua mutkitta. Siksi verkkopalveluun onkin toteutettu muun muassa tehokkaat ohjaukset, laadukkaat yhteydenottokanavat sekä kattava toimitilahaku. 

Liiketoimintojen tarpeita palvelevat muun muassa erikseen suunnitellut räätälöitävät footerit. 

Onnistuimme sisällönhallinnassa:

Monipuoliset työkalut lisäävät viestinnän mahdollisuuksia

Yksi tärkeä tavoite uudistukselle oli tarjota uudelle Retta-brändille mahdollisuus loistaa verkossa. Jalkautimme upouuden brändi-ilmeen digitaaliseen muotoonsa, joka näkyy Retta-sivuston lisäksi myös muun muassa OmaRetta-palvelussa. Suunnittelussa korostui Retta-brändin ihmisläheisyys, lämpö ja ystävällisyys.

Verkkosivuston käytännön toteutuksen kannalta brändi-ilmeen painotus tarkoitti monipuolisia sisällönhallinnan työkaluja. Suunnittelussa huomioitiinkin tarkkaan erilaiset brändivärien yhdistelmät sekä niiden mahdollisimman helppo mutta kuitenkin joustava käyttö sivustolla. Sisältömoduuleihin toteutettiin useita värivalintoja ja muita valinnaisia mahdollisuuksia ilmeen käyttämiseen.

Verkkopalvelun Onnistumistarkastus on maksuton palvelumme asiakkaillemme
Verkkopalvelun Onnistumistarkastus on maksuton palvelumme asiakkaillemme

Onnistuimme yhteistyössä:

Laadukas toteutus kantaa myös tulevaan

Rettan uusi verkkosivusto on saanut jo ensimetreillä kehuja niin käyttäjiltä kuin ylläpitäjiltäkin. Erityistä kiitosta on saanut laadukas tekninen toteutus, eikä projektin jälkimainingeissa ole tarvinnut kahlata loputtomalta näyttävää bugilistaa. 

Rettalaiset kiittelivät projektin päätteeksi myös mutkatonta vuorovaikutusta ja sitä, että intolaisilta sai aina apua päätöksentekoon koko projektin ajan. Hyvä tunnelma siivitti projektin onnistumiseen.  

Vakaan ja laadukkaan toteutuksen pohjalta on helppoa lähteä jatkokehittämään palvelua vastaamaan myös tulevaisuuden tarpeisiin. 

Huolehdimme verkkosivuston toiminnasta 24/7

Verkkosivuston ja intranetin ylläpito toteutetaan Huolenpitopalvelumme muodossa. Kuukausittain tehtävään ylläpitoon kuuluu WordPress-julkaisujärjestelmän ja sen ulkoisten laajennosten versio- ja tietoturvapäivitykset. Lisäksi palveluun sisältyy asiakastuki ja neuvonta sekä päivittäinen varmuuskopiointi.

Tietoa asiakkaasta

Retta on Pohjoismaiden suurin asuntojen, kiinteistöjen ja toimitilojen välitykseen sekä hallintaan erikoistunut asiantuntijapalvelukonserni. Retta-konserniin kuuluvat Suomessa Retta Isännöinti, Retta Management ja Huoneistokeskus. Ruotsin liiketoiminnoista vastaa Retta Sverige.

Yrityksen asiakkaita ovat asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöt, kiinteistö-, asunto- ja toimitilakohteiden yksityiset ja julkiset omistajat ja käyttäjät sekä rahastoyhtiöt, pankit ja monet muut kiinteistösektorin toimijat sekä kuluttajat.

Retta-konsernissa työskentelee noin 1 600 asiantuntijaa, ja konsernin liikevaihto on noin 130 miljoonaa euroa. Rettan omistaa pohjoismainen pääomasijoitusrahasto Altor Fund IV.

Tiimimme

Konsta Hallinen

Developer

Ernesti Niemi

Senior Digital Designer

Esimerkkejä töistämme

Toteutamme työksemme onnistuneita verkkopalveluita. Katso lisää esimerkkejä töistämme täältä.

Onnistumisiin.

Toteutamme työksemme onnistuneita verkkopalveluita. Intuitiivisesti käytettäviä, visuaalisesti näyttäviä ja teknisesti laadukkaita verkkosivustoja, verkkokauppoja ja verkkosovelluksia.

Työskentelemme erityisesti keskisuurten ja suurten yrityksien kanssa. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi Burger King, Fira, Huoneistokeskus, Itis, Lämpöykkönen, S-ryhmä ja Retta.