WordPress ja WooCommerce.

Maailman ylivoimaisesti käytetyin sisällönhallintajärjestelmä taipuu kaikkiin kuviteltavissa oleviin tarpeisiin. Me rakennamme sen avulla keskisuuria ja suuria verkkopalveluita.

35% kaikista maailman verkkosivustoista on tehty WordPressillä. Myös me käytämme WordPress-sisällönhallintajärjestelmää lähessä kaikissa projekteissamme.

Tiivistelmä

WordPress on maailman ylivoimaisesti suosituin sisällönhallintajärjestelmä. Me suosittelemme sitä lähes kaikkiin verkkosivu- ja verkkokauppahankkeisiin perustellusta syystä. Tällä sivulla käsitellään miksi ja miten hyödynnämme WordPressiä ja sen WooCommerce-verkkokauppalisäosaa.

Me ajattelemme, että verkkopalvelut tulee suunnitella ja toteuttaa käyttäjien, eikä järjestelmien ehdoilla. Tästä(kin) syystä WordPress on erinomainen sisällönhallintajärjestelmä. Sen mahtia kasvattaa entisestään yhä laadukkaampi, monipuolisempi ja turvallisempi verkkokauppalaajennos WooCommerce.

Mutta miksi WordPress?

Onko WordPress kaikin puolin niin ylivoimainen kuin sen markkinaosuuksista voisi päätellä? Ei välttämättä, mutta sillä on eittämättä monia vahvuuksia, jotka tekevät siitä oikein käytettynä loistavan sisällönhallintajärjestelmän useimmille verkkopalveluille.

WordPress on suuri koska se on suuri. Jos 35 % kaikista maailman verkkosivustoista on tehty WordPressillä, se väkisinkin vetää vielä lisää käyttäjiä puoleensa. Se on valmiiksi tunnettu ja helppo löytää.

WordPress perustuu avoimeen koodiin, ja sen kehittämiseen on alusta alkaen osallistunut valtaisa joukko ammattilaisia ympäri maailmaa. Ja osallistuu edelleen.

WordPressiä kehitetään päivästä toiseen paremmaksi niin monen ihmisen voimin, että siihen ei mikään suljettua järjestelmää toteuttava pumppu villeimmissä unelmissaankaan pystyisi. Ja tästä hyötyy jokainen, joka rakentaa verkkopalvelunsa WordPressillä. Sekä asiakas että me, verkkopalvelun rakentaja.

WordPressiä pystyy muokkaamaan ja laajentamaan lähes rajattomasti. Siihen löytyy valmiita, aktiivisesti kehitettäviä lisäosia käytännössä kaikkiin mahdollisiin tarpeisiin. Kokenut verkkopalvelun toteuttaja tietää, mitkä kaikista lukemattomista lisäosista ovat luotettavimpia, toimivimpia ja miten niistä otetaan hyödyt irti. WordPress mahdollistaa sen, että käyttökokemuksen tärkein yksittäinen tekijä – käyttöliittymä – voidaan suunnitella ja toteuttaa täysin räätälöidysti.

Laajennettavuus tarkoittaa joustavuutta. Emme ole toteuttaneet asiakkaillemme kahta samanlaista verkkopalvelua, vaikka useimpien taustalla onkin WordPress. Se mahdollistaa muokattavuutensa ja lisäosiensa ansiosta jokaisen verkkoprojektin ja asiakkaan yksilöllisten tarpeiden huomioimisen.

Laajennuksista merkittävänä mainittakoon WooCommerce-verkkokauppa-alusta, joka on luonteva valinta varsinkin vakavasti otettavalle kauppiaalle, jonka muu sivusto on toteutettu WordPressillä ja joka haluaa kaiken toimivan yhteen niin kuin rasvattu.

Törmäämme ajoittain epäilyksiin WordPressin tietoturvaa kohtaan. Sen tietoturva ei ole lähtökohtaisesti kuitenkaan yhtään huonompi tai parempi kuin muillakaan julkaisujärjestelmillä.

Varsinainen syy WordPress-sivuston haavoittuvuudelle on yleensä se, ettei sitä ylläpidetä ammattimaisesti. Sama pätee muihinkin avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmiin. WordPress-sivuston pystyy rakentamaan erittäin tietoturvalliseksi valikoitujen lisäosien ja hyväksi todettujen tietoturvakäytänteiden avulla. Myös palvelinvalinta vaikuttaa tietoturvaan merkittävästi.

WordPress-sivuston toimivuus siis turvataan, kun joku todella jatkokehittää, ylläpitää ja valvoo sitä.  WordPressin olisi myös hyvä pyöriä niihin erikoistuneessa hostingpalvelussa. Järkevillä teknisillä ratkaisuilla päästään tilanteeseen, jolloin on aivan sama, onko sivulla 100, 100 000 vai 1 000 000 kävijää päivässä. Jos WordPress-sivu tökkii kävijämäärien kasvaessa, syy löytyy todennäköisesti huonosta optimoinnista tai ettei sitä ole optimoitu ollenkaan.

Esimerkiksi toteuttamamme, ylläpitämämme ja kehittämämme teollisuusliitto.fi on rakennettu WordPressin päälle.

Kaikenlaisen teknisen erinomaisuuden, tietoturvan, muokattavuuden ja hakukoneoptimoinnin ohella on tärkeää, että itse sisällön päivittäminen verkkosivuille on mukavaa ja joustavaa. Tai ettei se ainakaan vaadi kirjoitustaitoiselta normi-ihmiseltä ylivoimaisia henkisiä ja fyysisiä ponnisteluita.

Tässäkin mielessä WordPress palvelee hyvin tarkoitustaan. Sen käyttöliittymä on visuaalisesti selkeä ja sisällöntuottaja pysyy hyvin kärryillä siitä mitä on tekemässä, koska sisällön hallinta tapahtuu selkeästi yhdessä paikassa. WordPressiä on helppo oppia käyttämään. Ihminen kuin ihminen oppii käyttämään WordPressiä sujuvasti ja tuottavasti.

WordPressissä sisällön ylläpitäjien parempi palveleminen esimerkiksi sisältötyyppien, sivupohjien ja joustavien sisältömoduulien mahdollistamisella on hyvin tehtynä esimerkiksi Drupalia selvästi näppärämpää. Hyvälläkään verkkosivustolla ei tee mitään, jos sisältö ei ole kunnossa, joten me pidämme joustavien sisällönhallintatyökalujen merkitystä verkkosivu-uudistuksissa äärimmäisen tärkeänä.

Suosittelemme tutustumaan plan.fi-asiakastarinaan, joka kuvaa WordPressin kyvykkyyksiä erinomaisesti.

WooCommerce

WooCommerce tarkoittaa nimensä mukaisesti verkkokaupparatkaisua. Se on WordPressin laajennos, joka mahdollistaa räätälöityjen verkkokauppojen toteuttamisen WordPress-verkkosivustojen yhteyteen. Käytännössä WooCommercen valmiit työkalut ja toisaalta niiden räätälöitävyys pitävät sisällään tismalleen samoja hyötyjä, kuin WordPress yleensä.

WooCommercen tarjoamat mahdollisuudet ovat kehittyneet vuosien varrella merkittävästi. Se on ottamassa yhä suurempaa jalansijaa verkkokauppajärjestelmien markkinassa, jota ovat tyypillisesti dominoineet suljetun lähdekoodin järjestelmäratkaisut. Kuten Magento tai Shopify.

WooCommercen etuna on sen räätälöitävyys, mikä on yksi syy siihen, että suosimme tämän alustan käyttöä verkkokauppoja koskevissa projekteissa. WooCommerce mahdollistaa muun muassa verkkokaupan ulkoasun (eli kaikki, mitä käyttäjät näkevät) täydellisen kustomoinnin, ja tuotesuodatuksen sekä toiminnallisuuksien, kuten vaikkapa toimitustapojen tai toivelistan kustomoinnin. Lisäksi muun muassa räätälöidyt raportointi- ja tilausten hallintatyökalut tulevat usein tarpeeseen. WooCommerce siis tarjoaa oivia ’’taustatyökaluja’’ meidän ja asiakkaidemme käyttöön.

WooCommerce on oiva valinta verkkokauppa-alustaksi silloin, kun hankkeessa on tarkoitus täyttää asiakkaan ja verkkokaupan käyttäjien toiveet mahdollisimman laadukkaasti. WooCommerce taipuu asiakkaan tarpeisiin ilman, että tarpeiden tulee taipua alustan mahdollisuuksiin. Tästä syystä lähestymmekin verkkokauppahankkeitamme lähes poikkeuksetta määrittelyn myötä: ensin selvitetään mitä ja miksi. Sitten vasta miten, jolloin WooCommerce on aina vahvoilla räätälöitävyytensä ansiosta.

WooCommerce-alustan voi integroida laajasti esimerkiksi PIM- tai ERP-järjestelmään. Lue lisää integraatioista täällä.

Yhteenveto

Into-Digital on perustettu vuonna 2002 ja me olemme syystä ajautuneet suosittelemaan WordPressiä asiakkaan verkkosivuston julkaisujärjestelmäksi lähes poikkeuksetta. Me emme ole ainoastaan WordPress-talo, vaikka se valikoituukin ehdotukseksemme seuraavista syistä hyvin usein:

  • WordPressissä suunnittelu ja toteutus on lähes täysin rajoituksettoman joustavaa. Tämä tarkoittaa asiakkaallemme, ja etenkin asiakkaamme verkkopalvelun käyttäjälle parasta mahdollista käyttökokemusta.
  • WP-kehittäminen – eli koodaaminen – on verrokkejaan joustavampaa. Tällä on luonnollisesti suora vaikutus projektikustannuksiin.
  • Julkaisujärjestelmän laajentaminen niin räätälöidysti kuin lisäosin – WordPress soveltuu niin pienten, kuin isojen ja ’’raskaiden’’ verkkopalveluiden sisällönhallintajärjestelmäksi. Drupal puolestaan liittyy tarkoituksenmukaisuuskeskusteluun vasta isommassa päässä, ja jää sielläkin usein WordPressin etujen jalkoihin.
  • Se, että WordPress on maailman ylivoimaisesti suosituin avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä, on statement, jolle on syynsä. Tämä varmistaa myös sen, että asiakas löytää WordPress-apua lukemattomien kehityskumppaniehdokkaiden myötä joka nurkan takaa.

Lisää ohjelmistokehityksestä:

Kehitysprosessi, eli se, missä järjestyksessä asiat tapahtuvat, keitä toteutukseen osallistuu ja mitkä ovat sprint-käytänteemme?

Lue lisää

Integraatiot, eli kahden eri järjestelmän yhdistäminen, jotta tieto voi liikkua sujuvasti järjestelmärajapintojen välillä. Yhä useammin verkkopalveluprojekteihin liittyy erilaisia integraatiota. Me olemme erittäin kokeneita integraatioasiantuntijoita.

Lue lisää

Yleistä ohjelmistokehityksestä, mikäli haluat tutustua yleisiin ohjelmistokehityskäytänteisiimme.

Lue lisää

Verkkosivut_kuvitus

Jätä tarjouspyyntö.

Vastaamme tarjouspyyntöihin pikaisesti, laadukkaasti ja perusteellisesti. Osaamme. Innostumme. Onnistumme.