Onnistuimme yhdessä Aspocompin kanssa: Pörssiyhtiön verkkosivusto palvelee kattavasti sijoittajia ja asiakkaita

Aspocomp.fi Integraatio Ohjelmointi UX & UI WordPress

Projekti lyhyesti

Uudistimme pörssilistatun piirilevyvalmistajan kansainvälisen verkkosivuston. Aspocompin uusi verkkosivusto palvelee kattavasti eri kohderyhmiä ja sen sisältöjen toteutus on sujuvaa.

Verkkosivusto palvelee useita käyttäjäryhmiä

Verkkosivuston suunnittelussa huomioitiin eri kohderyhmien erilaiset tarpeet. Esimerkiksi sijoittajille on paljon lakisääteistä sisältöä ja asiakkaille kerrotaan kattavasti yrityksen tuotteista ja toimintatavasta.

Hillitty visuaalinen ilme toimii

Verkkosivuston visuaalinen ilme noudattaa Aspocompin graafista ohjeistoa. Värimaailma on hillitty, mutta esimerkiksi toimintakehotteet erottuvat hyvin. Kuvissa näkyvät vahvasti Aspocompin tuotteet ja ihmiset.

Sujuva sisällönhallinta WordPressillä

Valitsimme sisällönhallinnan työkaluksi WordPressin, joka soveltuu erinomaisesti myös pörssiyhtiön käyttöön. Verkkosivustolla on useita sisältöjen esittämisen tapoja, joita käyttämällä Aspocompin tiimi itse toteuttaa erilaiset sivut ja artikkelit.

Sijoittajadataa integraatioiden kautta

Osa sijoittajille tarkoitetusta informaatiosta tuodaan verkkosivustolle integraatioiden kautta kolmannen osapuolen järjestelmästä. Tunnemme pörssiyhtiöiden lakisääteiset tiedottamisen velvoitteet ja näihin liittyvät työkalut.

Tavoitteet

  • Eri kohderyhmien palveleminen kattavasti
  • Sujuva käyttökokemus eri päätelaitteilla
  • Reaaliaikainen data sijoittajille
  • Suorituskykyinen ja tietoturvallinen tekninen ratkaisu

Keskeiset ratkaisut

  • Räätälöidyt sisällöt eri kohderyhmille
  • Monipuoliset sisältöjen esitystavat ja responsiivinen toteutus
  • Sisältöjen ketterä hallinta WordPress-sisällönhallintatyökalulla
  • Saumattomat integraatiot kolmannen osapuolen järjestelmiin
  • Huolenpitopalvelu: Jatkuva ylläpito ja jatkokehitys

Kiinnostuitko?

Lue eteenpäin ja tutustu tarkemmin onnistumisemme vaiheisiin tai ota yhteyttä.

Onnistuimme palvelumuotoilussa:

Eri sisällöt ja toiminnallisuudet eri käyttäjille

Aspocompilla oli selkeä näkemys siitä, millaisia sisältöjä ja toiminnallisuuksia verkkosivuston eri käyttäjäryhmät tarvitsevat.

Käyttäjäymmärrystä kartutettiin myös perehtymällä aikaisemman verkkosivuston analytiikkaan. Datankin mukaan selkeästi käytetyimmät sisällöt olivat sijoittajadata ja tuotetieto.

Verkkosivuston palvelumuotoilua työstettiin tämän näkemyksen pohjalta. Eri käyttäjille on omat polkunsa verkkosivustolla ja tarvittavien sisältöjen löytäminen ja käyttäminen on vaivatonta.

Onnistuimme designissa:

Selkeä ja sujuvasti käytettävä design

Verkkosivuston käyttöliittymä on selkeä ja käyttäjä löytää etsimänsä helposti. Käyttäjää ohjataan eteenpäin hyvin erottuvilla toimintakehotteilla (CTA, call to action).

Visuaalinen ilme noudattaa Aspocompin graafista ohjeistoa. Kirkkaampien värien käyttö tuo raikkautta ilmeeseen.

Kuvamaailmassa toistuvat Aspocompin huippulaatuiset tuotteet ja niiden valmistamisesta sekä jakelusta vastaavat ihmiset.

Ketterä sisällönhallinta WordPressillä

Verkkosivusto on toteutettu WordPress-julkaisujärjestelmää ja sen Gutenberg-lohkoeditoria käyttämällä. Tämä mahdollistaa sisältöjen sujuvan ja ketterän hallitsemisen Aspocompin tiimin toimesta.

Osa sijoittajien sisällöstä tuodaan verkkosivustolle automaattisesti kolmannen osapuolen järjestelmistä. Esimerkiksi Aspocompin osakkeen kurssitiedot päivittyvät sivustolle reaaliaikaisesti.

Koska Aspocomp toimii kansainvälisesti, verkkosivustosta on sekä suomenkielinen että englanninkielinen versio. Osa sisällöstä päätettiin toteuttaa vain englanniksi, koska pääkohderyhmänä ovat muut kuin suomenkieliset asiakkaat.

Saumattomat integraatiot teknisen toteutuksen ytimessä

Aspocompin uusi verkkosivusto on tietoturvallinen, nopea ja skaalautuva.

Sisällönhallintatyökalut rakennettiin WordPressin Gutenberg-editorin päälle. Niin sanottu WYSIWYG-editori (”what you see is what you get”) tarjoaa sisällöntuottajalle erittäin helppokäyttöiset, monipuoliset ja visuaaliset työkalut sisällön päivittämiseen.

Sijoittajadataa tuodaan verkkosivustolle kolmannen osapuolen järjestelmistä integraatioiden kautta. Näiden huolellinen toteutus on ensiarvoisen tärkeää, sillä osa sisällöstä on lakisääteistä. Tunnemme pörssiyhtiöiden lakisääteiset tiedottamisen velvoitteet ja näihin liittyvät työkalut.

Huolehdimme verkkosivuston toiminnasta

Aspocompin verkkosivuston ylläpito toteutetaan Huolenpitopalvelumme muodossa. Kuukausittain tehtävään ylläpitoon kuuluu WordPress-julkaisujärjestelmän ja sen ulkoisten laajennosten versio- ja tietoturvapäivitykset. Lisäksi palveluun sisältyy asiakastuki ja neuvonta sekä päivittäinen varmuuskopiointi.

Tietoa asiakkaasta

Vuonna 1979 toimintansa aloittanut Aspocomp on piirilevyvalmistaja ja -toimittaja, jolla on oma tehdas Oulussa sekä tehokas partneriverkosto Kiinassa ja Euroopassa.

Yrityksen tuotteita käytetään ympäri maailman esimerkiksi autoteollisuudessa, tietoliikenteessä ja teollisuuselektroniikassa. Piirilevyjen myynnin ja valmistuksen ohella Aspocomp tarjoaa niihin liittyviä suunnittelu- ja logistiikkapalveluita sekä teknologiaratkaisuja.

Yhtiön osakkeet noteerataan Nasdaq Helsingin Small Cap -ryhmässä.

Tiimimme

Ernesti Niemi

Senior Digital Designer

Janne Hyyryläinen

Head Developer

Esimerkkejä töistämme

Toteutamme työksemme onnistuneita verkkopalveluita. Katso lisää esimerkkejä töistämme täältä.

Onnistumisiin.

Toteutamme työksemme onnistuneita verkkopalveluita. Intuitiivisesti käytettäviä, visuaalisesti näyttäviä ja teknisesti laadukkaita verkkosivustoja, verkkokauppoja ja verkkosovelluksia.

Työskentelemme erityisesti keskisuurten ja suurten yrityksien kanssa. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi Burger King, Fira, Huoneistokeskus, Itis, Lämpöykkönen, S-ryhmä ja Retta.