Vuodenvaihteen PHP-päivitykset saattavat aiheuttaa virhetilanteita ja jopa kaataa WordPress-sivustoja!

Mistä on kysymys?

Jotkin suomalaiset hostauspalvelut, kuten Nebula ja Webhotellit.fi päivittävät palvelinalustojaan vuodenvaihteen molemmin puolin. Päivityksissä PHP-ohjelmointikielen versio pomppaa versiosta 5 versioon 7. PHP-päivitys saattaa aiheuttaa virhetilanteita verkkosivuille, ja WordPress-sivustot saattavat kärsiä päivityksestä virhetilanteiden tai jopa kaatumisen muodossa.

Hostauspalvelut tekevät muutoksia palvelinalustoilleen siitä syystä, että PHP lopettaa tietoturvapäivitykset versiolle 5.6. Tämä aiheuttaa sen, että palveluntarjoajat, joilla se on käytössä, ovat pakotettuja päivittämään palvelinalustansa tuoreimpaan PHP-versioon.

Mikäli sivustonne WordPress-päivitykset ovat ajan tasalla, WordPress on jo yhteensopiva uuden PHP-version kanssa. Ongelmia voi kuitenkin tulla lisäosien ja käytössä olevan teeman kanssa, sillä niitä ei välttämättä ole päivitetty kehittäjän toimesta tai sivustolla ei ole käytössä viimeisin lisäosa- tai teemaversio.

Mikä on PHP?

PHP on ohjelmointikieli, jota käytetään erityisesti web-palvelinympäristöissä dynaamisten web-sivujen luonnissa.

Ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä WordPress-sivustoille:

  • Voimme testata WordPress-sivustojen, -lisäosien ja -teeman ottamalla päivityksen hetkellisesti käyttöön sivustolla jo nyt. Tämän kokeilun pohjalta näemme, tuleeko päivityksestä ongelmia ja arvioimme korjaustoimenpiteet.
  • Voimme päivittää sivuston WordPressin ja lisäosat. Tarvittaessa poistamme ongelmalliset lisäosat käytöstä ja teemme korjaukset teemaan.
  • Voimme ottaa PHP-päivityksen pysyvästi käyttöön jo ennen talvilomia ja vuodenvaihdetta.

Muut, kuin WordPress-sivustot:

  • Voimme testata sivuston yhteensopivuuden ottamalla päivityksen hetkellisesti käyttöön sivustolla jo nyt. Tämän pohjalta näemme tuleeko päivityksestä ongelmia ja arvioimme korjaustoimenpiteet.
  • Tarvittaessa teemme korjaukset lähdekoodiin.
  • Voimme ottaa PHP-päivityksen pysyvästi käyttöön jo ennen talvilomia ja vuodenvaihdetta.