Danfoss / datavisualisointi messutoteutukseen

Lähtötilanne ja tavoite

Danfoss on kehittänyt uusia työkoneita, joissa on sähkömoottori perinteisen polttomoottorin rinnalla. Työkoneet keräävät automaattisesti dataa toiminnastaan, ja tätä dataa haluttiin esitellä näyttävän visualisaation avulla messuilla olevalla suurella kosketusnäytöllä. Projektin tavoitteena oli ennen kaikkea näyttävyys (saada messuvieraat kiinnostumaan asiasta ja pysähtymään messuosastolle), sekä toisaalta hyvinkin monimutkaisen teknisen asian esittely.

Ratkaisu

Into-Digital suunnitteli palvelun yhdessä Granon ja Danfossin kanssa, ja toteutti kosketusnäytöllä käytettävän ohjelmiston, jossa kerrotaan laitteiden tekniikasta, ja esitetään laitteista kerätty data dynaamisina kuvaajina. Kuvaajat synkronoitiin laitteen toiminnasta kuvatun videon kanssa. Palvelussa esitellään useita eri laitteita, ja käyttäjä pystyy tutkimaan laitteiden toimintaa eri käyttötilanteissa.

Palvelun toteutettiin verkkoselaimessa toimivaksi, jotta toteutus voidaan haluttaessa viedä myöhemmin esim. Danfossin verkkosivuille tai muihin käyttökohteisiin. Teknisen toteutuksen taustalla hyödynnetään D3 -grafiikkakirjastoa, jonka avulla on rakennettu mm. dynaamisia viiva- ja palkkikuvaajia.

Tekijät

Head developer

Mikko Hytönen

Ota yhteyttä