Verkkosivut teknisestä suunnittelusta ylläpitoon

Verkkosivusto on monille yrityksille tärkein yksittäinen markkinoinnin väline. Tyypillisesti vastaamme sivuston teknisestä suunnittelusta ja toteutuksesta. Lisäksi teemme tarvittaessa myös käyttöliittymän ja visuaalisen ilmeen suunnittelun.

Verkkosivut

Verkkosivut ovat yrityksen tärkein näyteikkuna. Sivustouudistus on pienimmilläänkin ponnistus, jossa Into-Digital on mielellään mukana ensimmäisestä suunnittelupalaverista ylläpito- ja jatkokehitysvaiheeseen saakka.

Toteutamme pienet ja suuret verkkosivustot WordPressillä, Drupalilla, Joomlalla tai muulla toivomallanne sisällönhallintajärjestelmällä. Myös verkkokaupat ja tapahtumasivut sekä erilaiset rajapintatoteutukset ovat meille arkipäivää. Työmäärään ja kustannuksiin vaikuttavat monet eri tekijät, kuten sivuston laajuus ja sen toiminnallisuudet, sivupohjien määrä, integraatiot sekä lisäosat. Tärkeintä on löytää toimivin ratkaisu.

Monilla yrityksillä on valitettavasti se harhakäsitys, ettei teknisen toteutuksen laadulla ole juurikaan merkitystä, kunhan sivusto näyttää julkaisuvaiheessa hyvältä.

Tekninen toteutus on usein verkkosivuhankkeista se osa, jonka merkitystä ei oikein ymmärretä. Tekijällä ja tekotavalla on todellisuudessa valtava merkitys, joka korostuu etenkin sivustoa julkaistaessa ja siirrettäessä ylläpitovaiheeseen. Sivustot voidaan saada nopeasti ja edullisesti käyntiin, mutta ongelmat tulevat esiin jatkokehitysvaiheessa. Näitä ongelmia ovat tyypillisesti tietoturvahaasteet, sisällönhallintajärjestelmäpäivitykset ja sivuston rakenteen säilyminen ehjänä.

Inton toimintatavan keskiössä on yhteiset tekniset käytännöt läpi kehittäjäkaartimme. Tällä vältetään riski teknisestä tilkkutäkistä. Into-Digitalin ylläpitoasiakkaat saavat nopeaa ja ketterää palvelua kehittäjiltä, joille sivuston tekninen rakenne on ennestään tuttu.

Vastuumme tyypillisessä verkkosivuprojektissa:

 • Isommissa verkkosivuhankkeissa määrittelyprojekti
 • Sivuston ja sisällön rakenteen suunnittelu
 • Visuaalisen ilmeen mukauttaminen sähköiseen ympäristöön
 • Palvelimen hankinta ja pystyttäminen
 • Palvelun teknisen arkkitehtuurin ratkaisut
 • Ylläpito- ja sisällönhallintatyökalut
 • Julkaisu, ylläpito ja jatkokehitys

Verkkosivuhankkeen määrittely

Mitä isompi hanke, sitä tärkeämpää on määritellä toteutettava kokonaisuus ennen projektin käynnistämistä. Tarjouspyyntöjen näkökulmasta mainostajien on mahdotonta saada vertailukelpoisia tarjouksia, mikäli tarjouspyyntö ei pidä sisällään tarkkaa määrittelyä etenkin teknisestä näkökulmasta. Määrittelydokumentin tekeminen ennen varsinaisen suunnittelu- ja kehitystyön aloittamista mahdollistaa hankkeen pysymisen aikataulussa ja budjetissa. Määrittelyssä käsitellään esimerkiksi seuraavia asioita:

 • Julkaisujärjestelmä
 • Sivuston sivupohjat
 • Sivuston toiminnallisuudet
  • Lomakkeet
  • Integraatiot
  • Laskurit
  • Suodatustoiminnallisuudet
  • Sosiaalisen median läsnäolo
  • Chat
  • Kieliversiointi
  • Muut toiminnallisuudet
 • Tekniset tarkennukset
 • Verkkotunnukset ja vanhojen sivustojen uudelleenohjaukset

Into-Digital tarjoaa myös puolueettomia määrittelyprojekteja verkkosivu-uudistuksia käynnisteleville tahoille – mielellämme toki olemme myös yksi tarjoajista, joka vastaa yhdessä asiakkaamme kanssa laadittuun määrittely- ja tarjouspyyntödokumenttiin.

SEO – hakukoneoptimointi

Sivuston ja sisällön rakenteen suunnittelemme aina hakukone- ja käyttäjäystävälliseksi. Hakukoneystävällisyys on toimivan verkkosivuston kulmakivi, joka tulee ottaa huomioon verkkosivustoa rakennettaessa. Verkkosivuston laajuus otetaan huomioon jo suunnitteluvaiheessa, jotta sivusto on toimiva ja käyttäjäystävällinen.

Visuaalisen ilmeen mukauttaminen sähköiseen ympäristöön

Olipa suunnitellun sivuston visuaalinen ilme sitten meidän, toimisto- tai loppuasiakkaamme käsialaa, saamme sen näyttämään hyvältä myös lopullisella verkkosivustolla. Vankka kokemuksemme teknisistä toteutuksista erilaisten, mitä upeimpien visuaalisten ilmeiden taustalla takaa, että sivuston rakenne ei hajoa, vaikka verkkosivuston ilme on juuri teille sopivan näyttävä. Visuaalinen ilme saattaa toimia inspiraation lähteenä myös sivuston toiminnallisuuksien suhteen, ja usein juuri villeimmät lay-out -suunnitelmat tuovat sivustollesi toimivaa persoonallisuutta.

Rajapinnat

Rajapinnat mahdollistavat tiedon edestakaisen siirtymisen eri järjestelmien välillä – manuaalisen tiedonsiirron aiheuttama työtaakka siis vähenee huomattavasti. Esimerkiksi verkkosivujen yhteydenottolomakkeelta saadaan tarvittavat tiedot rajapinnan avulla asiakashallintajärjestelmään. Toteutamme erilaisia rajapintoja verkkosivuille jatkuvasti – oli kyseessä sitten verkkokauppaintegraatio, uutiskirjetilaus tai yhteydenottolomake, rajapintojen avulla tiedot siirtyvät sopivaan paikkaan automaattisesti. Kysy lisää erilaisista mahdollisuuksista!

Ylläpito- ja sisällönhallintatyökalut

Olemme tottuneet tekemään töitä erilaisten sisällönhallintajärjestelmien kanssa. Yleisimpiä sisällönhallintajärjestelmiä ovat WordPress ja Drupal, mutta meille tuttuja ratkaisuja on myös Joomla sekä monet muut. Tyypillisessä verkkosivuprojektissa pystytämme sisällönhallintajärjestelmän, palvelimen ja nimipalvelun, jonka jälkeen konfiguroimme järjestelmän vastaamaan loppuasiakkaan käyttötarpeita. Käyttöönoton jälkeen asiakas pääseekin itse hallinnoimaan verkkosivujaan, mikäli niin toivotaan. Toimintatapaamme kuuluu verkkosivuasiakkaidemme auttaminen uuden verkkosivuston elinkaaren alkuvaiheessa – neuvomme hahmottamaan kokonaisuuden kouluttamalla asiakkaamme sisällönhallintajärjestelmän sisällönsyötön saloihin.

Ota yhteyttä