Verkkosivujen talonmies palveluksessanne

Talonmiespalvelu tarkoittaa sitä, että toteutamme olemassa oleville verkkosivuille ja -palveluille visuaalisen ilmeen päivityksiä sekä uusia sisältöjä ja toiminnallisuuksia. Tietoturvan varmistamiseksi teemme julkaisujärjestelmien ylläpitoa, jossa järjestelmä pidetään aina teknisesti ajantasalla.

Jatkokehitys ja ylläpito

Into-Digital on vuosittain mukana rakentamassa satoja verkkopalveluita, ja etenkin yritysten verkkosivustojen osalta nostamme keskusteluun aina mukaan sivuston ylläpidon sekä jatkokehityksen. Jatkokehityksestä ja ylläpidosta keskustelu on jaettavissa kahteen osaan, joita kumpaakaan ei tule sivuuttaa.

Talonmiespalvelu on termi, jota Into-Digital käyttää roolistaan verkkosivustojen suhteen. Meidän kauttamme on hankittavissa kaikki tekninen ja tarvittaessa visuaalinen osaaminen läpi verkkosivuston elinkaaren.

Valitettavasti monet ajattelevat, että on tärkeää saada jokin verkkopalvelu koodin osalta ’’edullisesti pystyyn, ja mietitään jatkoa sitten joskus’’, joka osoittautuu usein nopeasti hyvinkin kannattamattomaksi ratkaisuksi.

Verkkopalvelun jatkokehitys

Näkemyksemme mukaan verkkopalvelut on hyvä suunnitella ja toteuttaa siten, että sekä sisällöllinen, tekninen että ulkonäöllinen jatkokehitys on ketterää ja työmäärällisesti joustavaa. Me asennoidumme luomiimme verkkosivustoihin siten, että ensimmäinen julkaistava verkkopalvelu on v1.0, eli ensimmäinen versio julkaistun sivuston elinkaaressa. Kun sivustolle lisätään esimerkiksi lomaketoiminnallisuus toimestamme ja teidän toimeksiannosta vasta ensijulkaisun jälkeen, on kysymys verkkosivuston versiosta 1.1. Puhe kääntyy sivuston jatkokehitykseen – luotettavaan ja kustannustehokkaaseen jatkokehityskumppanuuteen.

Into-Digital on luova verkkosivustokumppani, kenen kanssa on luontevaa ja helppoa toimia verkkosivuston kehityksen suhteen. Meiltä saa ideoita, ajatuksia, kustannusarvioita ja apua pyytämättäkin – toteutukseen otetaan ne asiat, jotka verkkosivuasiakkaamme näkee tarpeelliseksi.

Ylläpito

Into-Digital tarjoaa ylläpitopalvelua niin itse rakentamilleen nettisivuille, kuin jo olemassa oleville verkkosivukokonaisuuksille. Eri sisällönhallintajärjestelmille kykenemme tarjoamaan ns. tuotteistettuja palvelupaketteja ylläpitoon, mutta keskustelemme mielellämme myös muulla tavalla toteutettujen verkkopalveluiden räätälöidystä ylläpidosta. Tietoturvan säilyttäminen on ensimmäinen asia, joka tulee ottaa huomioon ylläpitokeskustelussa minkä tahansa verkkopalvelun osalta.

Into‐Digitalin tarjoamaan WordPress-ylläpitopalveluun sisältyy WordPress-julkaisujärjestelmän ja sen ulkoisten laajennosten (plugin) versiopäivitykset. Varsinainen päivitystyö ja päivityksen toimivuuden varmistaminen tehdään samalla kertaa. Kriittiset päivitykset tehdään heti versiopäivityksen julkaisun jälkeen ja muut päivitykset kuukausittain. Tavoitteena on koota pienet versiopäivitykset yhteen päivityskertaan kustannusten pienentämiseksi.

WordPress-julkaisujärjestelmä ja sen ulkoiset laajennokset päivitetään uusimpaan release‐tason minor-versioon. Pääversiopäivitysten ajankohta sovitaan erikseen etukäteen, jotta mahdollisiin pidempiin käyttökatkoihin voidaan varautua. Beta‐versioita ei käytetä ilman eri sopimusta.

Päivitysprioriteetti asetetaan ensisijaisesti WordPress-julkaisujärjestelmän päivityksiin siten, että kun järjestelmästä julkaistaan uusi versio, tarkistetaan samalla laajennosten päivitykset. Mikäli kuukauden sisään ei julkaista uutta versiota WordPress-julkaisujärjestelmästä, tarkistetaan laajennokset erikseen.

Pitämällä WordPressin ja sen lisäosien versiot ajan tasalla varmistutaan tietoturvariskien minimoinnista. Myös muiden sisällönhallintajärjestelmien ylläpidosta on hyvä pitää huoli, ja keskustelemme esimerkiksi Drupal-ylläpidosta kanssanne mielellämme.

Tarvetta luotettavalle, osaavalle ja ketterälle verkkosivustojen ylläpitokumppanuudelle? Ota yhteyttä! 

Ota yhteyttä