Verkkosivustot

Verkkosivuston toteutus satojen projektien ammattitaidolla

Verkkosivut voivat olla yrityksen paras mahdollinen näyteikkuna. Toteutamme sekä pienemmät että suuremmat verkkosivustot WordPressillä, Drupalilla, Joomlalla tai muulla toivomallanne sisällönhallintajärjestelmällä. Myös erilaiset rajapintatoteutukset esimerkiksi verkkosivuilta CRM:ään tai verkkokauppaan ovat arkipäivää – toisaalta toteutamme myös verkkokauppoja sekä tapahtumasivustoja tyypillisten verkkosivustojen lisäksi tai yhteyteen.

Verkkosivuston hinta koostuu monesta eri tekijästä, kuten sivuston laajuudesta ja sen toiminnallisuuksista, sivupohjien määrästä, integraatioista sekä lisäosista. Tärkeintä on löytää juuri teidän tai asiakkaanne tarpeeseen sopivin ja toimivin ratkaisu.

Vastuumme tyypillisessä verkkosivuprojektissa:

  • Sivuston ja sisällön rakenteen suunnittelu
  • Visuaalisen ilmeen mukauttaminen sähköiseen ympäristöön
  • Palvelun teknisen arkkitehtuurin ratkaisut
  • Ylläpito- ja sisällönhallintatyökalut
  • Julkaisu, ylläpito ja jatkokehitys

SEO – hakukoneoptimointi

Sivuston ja sisällön rakenteen suunnittelemme aina hakukone- ja käyttäjäystävälliseksi. Hakukoneystävällisyys on toimivan verkkosivuston kulmakivi, joka tulee ottaa huomioon verkkosivustoa rakennettaessa. Verkkosivuston laajuus otetaan huomioon jo suunnitteluvaiheessa, jotta sivusto on toimiva ja käyttäjäystävällinen.

Visuaalisen ilmeen mukauttaminen sähköiseen ympäristöön

Olipa suunnitellun sivuston visuaalinen ilme sitten teidän, meidän tai markkinointi-/viestintätoimistoasiakkaamme käsialaa, saamme sen näyttämään hyvältä myös lopullisella verkkosivustolla. Vankka kokemuksemme teknisistä toteutuksista erilaisten mitä upeimpien visuaalisten ilmeiden taustalla takaa, että sivuston rakenne ei hajoa, vaikka verkkosivuston ilme on juuri teille sopivan näyttävä. Visuaalinen ilme saattaa toimia inspiraation lähteenä myös sivuston toiminnallisuuksien suhteen, ja usein juuri villeimmät lay-out -suunnitelmat tuovat sivustollesi toimivaa persoonallisuutta.

Rajapinnat

Rajapinnat mahdollistavat tiedon edestakaisen siirtymisen eri järjestelmien välillä – manuaalisen tiedonsiirron aiheuttama työtaakka siis vähenee huomattavasti. Esimerkiksi verkkosivujen yhteydenottolomakkeelta saadaan tarvittavat tiedot rajapinnan avulla asiakashallintajärjestelmään. Toteutamme erilaisia rajapintoja verkkosivuille jatkuvasti – oli kyseessä sitten verkkokauppaintegraatio, uutiskirjetilaus tai yhteydenottolomake, rajapintojen avulla tiedot siirtyvät sopivaan paikkaan automaattisesti. Kysy lisää erilaisista mahdollisuuksista!

Ylläpito- ja sisällönhallintatyökalut

Olemme tottuneet tekemään töitä erilaisten sisällönhallintajärjestelmien kanssa. Yleisimpiä sisällönhallintajärjestelmiä ovat WordPress ja Drupal, mutta meille tuttuja ratkaisuja on myös Joomla sekä monet muut. Tyypillisessä verkkosivuprojektissa pystytämme sisällönhallintajärjestelmän, palvelimen ja nimipalvelun, jonka jälkeen konfiguroimme järjestelmän vastaamaan loppuasiakkaan käyttötarpeita. Käyttöönoton jälkeen asiakas pääseekin itse hallinnoimaan verkkosivujaan, mikäli niin toivotaan. Toimintatapaamme kuuluu verkkosivuasiakkaidemme auttaminen uuden verkkosivuston elinkaaren alkuvaiheessa – neuvomme hahmottamaan kokonaisuuden kouluttamalla asiakkaamme sisällönhallintajärjestelmän sisällönsyötön saloihin.

WordPress-verkkosivuston ylläpito ja jatkokehitys

Into‐Digitalin tarjoamaan ylläpitopalveluun sisältyy WordPress-julkaisujärjestelmän ja sen ulkoisten laajennosten (plugin) versiopäivitykset. Varsinainen päivitystyö ja päivityksen toimivuuden varmistaminen tehdään samalla kertaa. Kriittiset päivitykset tehdään heti versiopäivityksen julkaisun jälkeen ja muut päivitykset kuukausittain. Tavoitteena on koota pienet versiopäivitykset yhteen päivityskertaan kustannusten pienentämiseksi.

WordPress-julkaisujärjestelmä ja sen ulkoiset laajennokset päivitetään uusimpaan release‐tason minor-versioon. Pääversiopäivitysten ajankohta sovitaan erikseen etukäteen, jotta mahdollisiin pidempiin käyttökatkoihin voidaan varautua. Beta‐ versioita ei käytetä ilman eri sopimusta.

Päivitysprioriteetti asetetaan ensisijaisesti WordPress-julkaisujärjestelmän päivityksiin siten, että kun järjestelmästä julkaistaan uusi versio, tarkistetaan samalla laajennosten päivitykset. Mikäli kuukauden sisään ei julkaista uutta versiota WordPress-julkaisujärjestelmästä, tarkistetaan laajennokset erikseen.

Pitämällä WordPressin ja sen lisäosien versiot ajan tasalla varmistutaan tietoturvariskien minimoinnista. Myös muiden sisällönhallintajärjestelmien ylläpidosta on hyvä pitää huoli, ja keskustelemme esimerkiksi Drupal-ylläpidosta kanssanne mielellämme.

Ota yhteyttä

"Sitä luulee nähneensä kaikki mahdolliset sivustoprojektit, mutta sitten keksitään asiakkaan kanssa jotain täysin uutta ja ihmeellistä."

Antti Lassila, Head developer