Mobiilipalvelut

Nykyaikaisia mobiilipalveluita voi tuottaa monella eri tavalla. Meillä on vankka osaaminen oikean tavan valinnassa, sekä palvelun suunnittelussa ja toteutuksessa.

Mobiilipalvelut voivat olla esimerkiksi mobiiliverkkosivuja tai omia sovelluksia Apple Storeen ja Google Playihin:

  • HTML5-verkkosivustoja, jotka on rakennettu mobiilikäyttäjien tarpeet huomioiden
  • Natiiviapplikaatioita, jotka jaellaan sovelluskauppojen kautta
  • Hybridejä, jolloin HTML5-toteutus paketoidaan natiiviapplikaatioksi

HTML5- ja hybriditoteutukset

HTML5- ja hybriditoteutukset ovat usein natiiveja kustannustehokkaampia toteuttaa ja varsinkin sisältökeskeisissä toteutuksissa saadaan aikaan hyvin vastaava käyttökokemus. Toteutus pystytään myös tehokkaasti julkaisemaan ja päivittämään sekä iOS- että Android-laitteille samanaikaisesti. Hybriditoteutuksissa pystytään hyödyntämään myös yleisiä natiiveja toimintoja, kuten push-ilmoituksia ja sisällön jakamista käyttäjän appeihin. Into-Digitalilla on kokemusta erityisesti tapahtumasovelluksista, kevyistä peleistä sekä interaktiivisista esityksistä, kuvastoista ja oppaista.

Natiiviapplikaatiot

Natiiviapplikaatioiden vahvuutena on suorituskyky vaativammissa toteutuksissa. Laitteista saadaan enemmän irti, kun toteutuksessa tarvitaan vaativaa grafiikkaa tai taustatoimintoja. Tällaisia voivat olla esimerkiksi vaativammat pelit, 3d-esitykset ja laajennettu sekä virtuaalitodellisuus.

Responsiivisuus – mobile first

Usein on tarkoituksenmukaisinta toteuttaa verkkopalvelut mobiilin käyttökokemuksen ehdoilla, jolloin palvelu rakennetaan ns. responsiiviseksi, joka takaa saumattoman käyttökokemuksen myös tableteissa ja tietokoneissa.

Progressive Web Apps – tulevaisuuden teknologia?

Seuraamme mielenkiinnolla myös puhtaasti verkkopohjaisten applikaatioiden ominaisuuksien kehitystä. Progressive Web Apps -termin alle niputetuilla teknologioilla pystytään vähitellen luomaan tehokkaampia, asennettavia verkkosovelluksia. Applekin on ottanut syksyllä 2017 näitä avainteknologioita työn alle – katsotaan mitä 2018 tuo tullessaan.

Ota yhteyttä

"Palveluiden suunnittelu eri mobiilikäyttöjärjestelmiin vaatii ihan omanlaistaan erikoisosaamista."

Mikko Hytönen, Head Developer