Google Chrome muutti ilmoituskäytäntöjään

Into-Digitalin arkea on erilaisten verkkopalveluiden tekninen toteuttaminen, ja täten myös turvallisen verkkoselailun takaaminen rakentamissamme palveluissamme on tärkeää. Siksi sekä meidän että asiakkaidemme on tärkeää pysyä kyberturvallisuustietouden suhteen ajan tasalla.

Heinäkuussa 2018 julkaistu Google Chrome v.68 muuttaa Chromen ilmoituskäytäntöjä liittyen salaamattomiin yhteyksiin. Tuore versio kannustaa ihmisiä käyttämään HTTPS-salattua yhteyttä kaikessa selainliikenteessä. Chromen muutos aiempaan verrattuna liittyy siis ainoastaan selaimen ilmoituskäytänteisiin, eikä tee verkkoselailusta teknisestä näkökulmasta lainkaan turvattomampaa tai turvallisempaa kuin ennen.

Mikä on HTTPS?

HTTPS eli Hypertext Transfer Protocol Secure on HTTP-protokollan ja TSL/SLL-protokollan yhdistelmä. Kombinaatiota hyödynnetään tiedon suojattuun siirtoon webissä. Selaimessa HTTPS-protokollan tunnistaa webbiosoitteen alkaessa ‘’https://’’-merkinnällä. Into-Digital suosittelee protokollan käyttämistä kaikessa verkkoliikenteessä. Suomalaisista verkkotunnuksista edelleen arviolta jopa yli 80% ei noudata protokollaa.

Google Chromen ohjeet sivuston turvallisuuden tarkistamiseen:

Verkkoselailijan on mahdollista tarkistaa verkkosivuston turvallisuus – Chrome ilmoittaa, mikäli sivustolla ei ole mahdollista vierailla turvallisesti tai yksityisesti. Selaimesta löytyvän verkko-osoite -kentän vasemman reunan tietoturvan tilakuvake kertoo sivuston turvallisuudesta. Chrome ilmaisee kuvakkeilla kyseisen sivuston olevan joko ‘’turvallinen’’, ‘’tietoja tai ei turvallinen’’ tai ‘’ei turvallinen tai vaarallinen’’. Klikkaamalla kuvakkeita käyttäjän on mahdollista nähdä sivuston tiedot ja käyttöoikeudet sekä sen, kuinka yksityisenä Chrome pitää yhteyttä.

Lue lisää aiheesta Google Chromen Ohjeet -sivulta tai Viestintäviraston kyberturvallisuuskeskuksen sivustolta.

Ota yhteyttä