Wärtsilä – Smart Marine Ecosystem

Integraatio

Ohjelmointi

UX & UI

Web app

Wärtsilä on kansainvälisesti johtava älykkään teknologian ja kokonaiselinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla. Wärtsilä maksimoi asiakkaiden alusten ja voimalaitosten ympäristötehokkuuden ja taloudellisuuden keskittymällä kestäviin innovaatioihin, data-analytiikkaan ja kokonaishyötysuhteeseen.

Paljon dataa, nolla visualisaatiota

HAASTEET

Kaikista maailman rekisteröidyistä merialuksista yli puolet käyttää Wärstilän laitteistoa. Haasteena oli löytää keino kertoa asiasta konkreettisesti: näyttää, että tuolla ne laivat seilaavat.

Kartalle ne kaikki alukset, äkkiä!

RATKAISUT

Suunnittelimme ja toteutimme Wärtsilälle ohjelmistoprojektin, joka visualisoi laivaliikenteen maailman merillä. Toteutuksessa on siksi hyödynnetty lukuisia eri datalähteitä. Visualisaatio on responsiivinen ja toimii kaikilla eri päätelaitteilla.

Käyttöliittymän suunnittelussa tutustuttiin mahdollisuuteen pensselöidä maailman kartta Wärtsilän näköiseksi. Siinä onnistuttiin mainiosti. Kartan käyttöliittymällä käyttäjä voi valita lukuisista vaihtoehdoista tavan, millä laivaliikennettä palvelussa visualisoidaan.

Yli 70 000 visualisoitua alusta

Ohjelmistoon suunniteltiin Wärtsilän näköinen maailmankartta, jonka merillä seilaa yli 70 000 laivaa todellisilla sijainneillaan. Valintoja säätämällä käyttäjä voi korostaa esimerkiksi kaikki alukset, jotka käyttävät Wärtsilän laitteistoa.

”Kun kerromme, että noin puolet maailman laivoista kuuluu meidän installed baseen, viesti ei ole lähellekään niin tehokas, kuin jos näytämme lähes reaaliajassa kartalta, että näin todellakin on ja tuolla ne seilaavat.”

Amos Ahola, Wärtsilä

The Smart Marine Ecosystem kuvaa itseään seuraavasti:

”Container ships spend an average of 22 days out of the year waiting at anchorage for berthing and 25 % of total fleet capacity is wasted due to idle fleet and low fill rates. Waste occurs at all stages, in all sectors of the marine transportation industry and all this waste comes at a price. A price for cargo owners, vessel owners and operators as well as the environment.”

”The Smart Marine Ecosystem is a network of interconnected vessels, ports, suppliers, customers and other stakeholders. By connecting everything and utilizing data analytics, we are able to automate and optimize the safe movement of cargo and people from one point to another, saving time, money, fuel and the environment in reduced emissions – eliminating the waste.”

”We are at a point in time when all this is becoming a reality, where technological disruption in big data analytics, smart ports, shared capacity and intelligent vessels is allowing us to leap into the future. Wärtsilä is at the forefront of this development together with our customers and partners. Our purpose is enabling sustainable societies with smart technology.”

Wärtsilän projektista vastaava Communications & Branding Director Amos Ahola kuvaa hanketta seuraavasti:

”Wärtsilällä on valtaosa dataa, mutta suurin osa siitä on haudattu erilaisiin taustajärjestelmiin, ja kokonaisuutta on vaikea hahmottaa. Kun kerromme, että noin puolet maailman laivoista kuuluu meidän installed baseen, viesti ei ole lähellekään niin tehokas, kuin jos näytämme lähes reaaliajassa kartalta, että näin todellakin on ja tuolla ne seilaavat.”

Toteutuksesta vastasivat:

Mikko Hytönen

Head Developer

Pekka Suopellonmäki

Head Developer

Ryhdytäänkö töihin?

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimetön

Kaikkia tietoja käsitellään tietosuojaselosteen mukaisesti.