Uusi tahto.com – Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus

Tahto.com Määrittely Ohjelmointi UX & UI WordPress

Suomen Urheilumuseo on nyt TAHTO. Vastasimme uudistetun brändin mukaisen verkkosivuston suunnittelusta ja toteutuksesta kokonaisvaltaisesti.

Tiivistelmä:

Suomen Urheilumuseo on nyt TAHTO. Brändin uudistuttua myös verkkosivuston tuli uusiutua. Vastasimme uudistuksesta kokonaisvaltaisesti. Sisältörikas verkkopalvelu suunniteltiin ja toteutettiin täysin räätälöidysti WordPress-julkaisujärjestelmän päälle. Modulaarinen WordPress-toteutus tarjoaa näyttävän TAHTO.comin ylläpitäjille erittäin laadukkaat ja kattavat sisällönhallintamahdollisuudet.

Verkkosivusto on myös TAHDOlle tärkein yksittäinen markkinointiviestinnän ja tiedonvälityksen kanava. Suomen yksi tunnetuimmista mainostoimistoista, TBWA, vastasi uuden TAHTO-brändin visuaalisesta ilmeestä.

Brändiuudistusten yhteydessä on elintärkeää, että verkkosivusto viestii uutta brändiä sille sopivalla laadulla ja arvokkuudella. Uusi TAHTO.com on kokonaisuudessaan meidän käsialaamme.

Jaa sivu

Palvelumuotoilu

Projektin alkuvaihe, palvelumuotoilu, starttasi uudistetun TAHDON viestinnällisten tarpeiden tunnistamisella. Tätä seurasi määrittely eli se, että kuinka tavoitteet sitten saavutettaisiin.

Sisällöllä on valtava rooli verkkosivu-uudistuksissa, eikä TAHTO osoittautunut poikkeukseksi. Palvelun tulisi esittää tietoa sekä urheilumuseosta että kirjastosta. Sivustolta pitäisi löytyä urheilun arkisto, tietoa liikunnasta ja kulttuurista sekä TAHDON tapahtumat. Myös perustiedot, kuten esimerkiksi saapumisohjeet Olympiastadionille, tulisi olla helposti löydettävissä. Kaikille näille sisällöille suunniteltiin laadukkaat ja joustavat sisällön esitystavat.

Sivustolle toteutettiin asiakkaan ja meidän välisen aktiivisen yhteistyön tuloksena myös muutamia käyttökokemusta rikastavia toimintoja: TAHDON päiväkohtainen aukioloaikaindikaattori navigaation yhteyteen, jokaisella sivulla toistuva visuaalinen ja liikkuva tulosnauha sekä suomalaisen urheilun Hall of Fame -sivun kuvagalleria.

Verkkopalvelu kokonaisuudessaan toteuttaa TAHDON laajat viestinnälliset tarpeet ja mahdollistaa urheilun ja liikunnan suuren kertomuksen esittämisen ja jatkumisen.

”Mielenkiintoa projektiin toi eniten se, että perinteinen Urheilumuseo päivittyi kokonaisuudessaan TAHDOKSI.”

Ella Killinen, Into-Digitalin Digital Designer

Design

Uudistuksen myötä TAHDON visuaalista ilmettä kannattelee tyylikkäät, liikettä kuvaavat graafiset kuviot sekä dynaamiset ja kirkkaat värit. Näitä ohjenuorana hyödyntäen verkkopalvelunkin ilmeeseen haluttiin tuoda liikettä – ideasta syntyi elementtien välillä kaarteleva, urheiluradankin muotoja jäljittelevä kuvio.

Itse verkkopalvelussa uudistuneen brändi-ilmeen korostus tarkoittaa esimerkiksi monipuolisia vaihtoehtoja brändivärien sekä kuvien hyödyntämiseen. Kuten useimmat toteuttamamme verkkopalvelut, myös TAHDON sivusto rakentuu räätälöitävistä sisältöelementeistä sekä osittain kiinteistä sivupohjista. Muun muassa näyttelyitä, urheiluhelmien arkistoja sekä urheilun ja liikunnan ajankohtaisia uutisia esittelevä sivusto rakentuukin kätevästi luotujen moduulien ja sivupohjien avulla.

Tekninen toteutus

Verkkopalvelu on rakennettu räätälöidysti WordPress-julkaisujärjestelmää hyödyntäen. Sivuston konepellin alta löytyy monipuoliset sisällönhallintatyökalut, joita ovat muun muassa:

Verkkopalveluun suunniteltiin kahden tason, hyvinkin perinteinen navigaatioratkaisu. Ratkaisu toimii TAHDOn sisältörakenteen esittämiseen erinomaisesti. Erottuvuutta navigaatioratkaisuun haettiin luovalla värien ja muotojen käytöllä kuitenkin siten, että ratkaisut tukevat navigaation käyttökokemusta.

Verkkosivustolle suunniteltiin ja toteutettiin seuraavat sisältötyypit:

 • Sivu
 • Artikkeli
 • Tapahtuma
 • Näyttely

Verkkopalvelun sivupohjapaletti noudattelee pitkälti sisältötyyppejä, sillä tiettyjen sisältöjen luomisen haluttiin olevan mahdollisimman sujuvaa ja tehokasta. Sivupohjia verkkopalvelussa ovat:

 • Täysin sisältömoduuleista rakennettavat sivut
 • Artikkelilistaussivu
 • Yksittäisen artikkelin sivu
 • Tapahtumalistaussivu
 • Yksittäisen tapahtuman sivu
 • Yksittäisen näyttelyn sivu

Verkkosivuston sivuista suuri osa rakennetaan sivu-sivupohjalla täysin modulaarisesti. Sisällön rikkaaseen esittämiseen suunniteltiin ja toteutettiin monipuolinen paketti joustavia sisältömoduuleja:

 • Hero-moduuli
 • Sisältöalue-moduuli
 • 50/50 -moduuli
 • Artikkelinostomoduuli
 • Tapahtumanostomoduuli
 • Näyttelynostomoduuli
 • Logolakana
 • Ennätysnauha

Lisäksi useampiin moduuleihin toteutettiin visuaalisia asetuksia: tekstin ja kuvan puolta voi vaihtaa, elementin taustamuotoa ja -väriä voi vaihtaa. Asiakkaan sisällönsyöttäjillä on siis kattavat mahdollisuudet sisällön monipuoliseen esittämiseen ympäri sivustoa.

Toiminnallisuudet

Toiminnallisesti verkkopalvelu on kohtuullisen yksinkertainen. Toiminnallisuuksista sivustolle toteutettiin kieliversiointi ja lomaketyökalu.

Huolenpito ja jatkokehitys

Verkkopalvelun ylläpito toteutetaan Huolenpitopalvelumme muodossa. Kuukausittain tehtävään ylläpitoon kuuluu WordPress-julkaisujärjestelmän ja sen laajennosten versio- ja tietoturvapäivitykset. Lisäksi palveluun sisältyy asiakastuki ja neuvonta sekä päivittäinen verkkopalvelun varmuuskopiointi.

Verkkopalvelua kehitetään tuloksien, asiakaspalautteen ja analytiikkaratkaisun tuottaman informaation perusteella. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi uusia toiminnallisuuksia, käyttöliittymän kehittämistä käytettävyyden parantamiseksi ja uusien palveluiden tuomista verkkopalveluun.

Työ ja yhteinen matkamme asiakkaan kanssa on siis vasta alussa.

Tulokset

Verkkopalveluiden tehtävä on edistää liiketoimintaa. Koska Urheilumuseo muuttui TAHDOksi verkkopalvelu-uudistuksen kanssa samanaikaisesti, on meidän suunnitteleman ja toteuttaman verkkosivuston merkitystä osana tuloksia haastavaa arvioida vedenpitävästi. Siitä huolimatta, on ilomme todeta, että verkkopalvelu-uudistuksen myötä:

70%

Enemmän verkkosivukävijöitä

30%

enemmän museokävijöitä

120%

nopeampi sivuston latausaika

40%

enemmän selattuja sivuja, per istunto per keskimääräinen kävijä

Tietoa asiakkaasta

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTOA hallinnoi 2.3.1938 perustettu Suomen Urheilumuseosäätiö, jonka tarkoituksena on urheilu- ja liikuntakulttuuriin liittyvän aineiston tallentaminen, tutkimus ja näytteille asettaminen.

Tahdossa toimiva Urheilumuseo on valtakunnallinen vastuumuseo ja alansa ainoa yleismuseo Suomessa. Urheiluarkisto toimii valtakunnallisena päätearkistona.

Toteutuksesta vastasivat:

Ella Killinen

Digital Designer

Atte Liimatainen

Developer

Verkkosivut_kuvitus

Jätä tarjouspyyntö.

Vastaamme tarjouspyyntöihin pikaisesti, laadukkaasti ja perusteellisesti. Osaamme. Innostumme. Onnistumme.