Uusi tahto.com – Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus

Määrittely

Ohjelmointi

UX & UI

WordPress

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO syntyi kokonaisvaltaisen brändiuudistuksen myötä kesän kynnyksellä 2022. Pääsimme osaksi tätä kaupunkikuvassakin näkynyttä, Suomen Urheilumuseosäätiön hallinnoiman brändin lanseerausta vastaamalla kokonaisuudessaan uuden visuaalisen ilmeen sekä viestinnällisten tarpeiden mukaisen verkkopalvelun suunnittelusta ja teknisestä toteutuksesta. Aiemmin Suomen Urheilumuseona tunnettu TAHTO tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä ja hetkiä urheilu- ja liikuntakulttuurin parissa.

Uudet tavoitteet vaativat määrittelyä

Projekti starttasi uudistetun TAHDON viestinnällisten tarpeiden tunnistamisella. Tätä seurasi määrittely verkkopalvelun kokonaisuudesta – sivuston tuli sisältää tietoa sekä urheilumuseosta että kirjastosta, sekä esittää urheilun arkisto, tiedot liikunnasta ja kulttuurista sekä tapahtumat ja esimerkiksi saapuminen Olympiastadionille helposti ja löydettävästi. Sivustolle toteutettiin asiakkaan ja meidän aktiivisen yhteistyön tuloksena muun muassa Urheilumuseon päiväkohtainen aukioloaika navigaation yhteyteen, jokaisella sivulla toistuva visuaalinen ja liikkuva tulosnauha sekä suomalaisen urheilun Hall of Fame -sivun kuvagalleria.

Verkkopalvelu kokonaisuudessaan toteuttaa TAHDON laajat viestinnälliset tarpeet ja mahdollistaa urheilun ja liikunnan suuren kertomuksen esittämisen ja jatkumisen.

Visuaaliset ja viestinnälliset mahdollisuudet

Uudistuksen myötä Tahdon visuaalista ilmettä kannattelee tyylikkäät, liikettä kuvaavat graafiset kuviot sekä dynaamiset ja kirkkaat värit. Näitä ohjenuorana hyödyntäen verkkopalvelunkin ilmeeseen haluttiin tuoda liikettä – tästä syntyi elementtien välillä kaarteleva, urheiluradankin muotoja jäljittelevä kuvio.

Itse verkkopalvelussa uudistuneen brändi-ilmeen korostus tarkoittaa esimerkiksi monipuolisia vaihtoehtoja brändivärien sekä kuvien hyödyntämiseen. Kuten useimmat toteuttamamme verkkopalvelut, myös TAHDON sivusto rakentuu räätälöitävistä sisältöelementeistä sekä osittain kiinteistä sivupohjista. Muun muassa näyttelyitä, urheiluhelmien arkistoja sekä urheilun ja liikunnan ajankohtaisia uutisia esittelevä sivusto rakentuukin kätevästi luotujen moduulien ja sivupohjien avulla.

”Mielenkiintoa projektiin toi etenkin se, että Urheilumuseo päivittyi kokonaisuudessaan TAHDOKSI – verkkopalvelun tuli siis vastata laajempiin ja kattavampiin viestinnällisiin tarpeisiin. Värikäs ja tyylikäs uudistettu brändi-ilme myös mahdollisti mieluisat puitteet suunnitella kokonaisvaltaisesti päivittyvää verkkosivustoa.”

Ella Killinen, Into-Digitalin Digital designer

Yhteistyö jatkuu huolenpidon kanssa

Olemme iloisia, että saamme jäädä osaksi urheilun ja liikunnan kulttuurin edistämistä omaltakin osaltamme. Yhteistyö TAHDON kanssa jatkuu ylläpidon ja jatkokehityksen merkeissä, kun verkkopalvelu on siirtynyt huolenpitotiimimme siipien suojaan.

Toteutuksesta vastasivat

Ella Killinen

Digital Designer

Atte Liimatainen

Developer

Ryhdytäänkö töihin?

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimetön

Kaikkia tietoja käsitellään tietosuojaselosteen mukaisesti.