Kirkon Ulkomaanapu – 11 verkkosivuston ylläpito ja jatkokehitys

Integraatio

Ohjelmointi

UX & UI

WordPress

Kirkon Ulkomaanapu (KUA) on Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö. Järjestö auttaa siellä, missä hätä on suurin. Kirkon Ulkomaanapu tekee työtä kaikkein köyhimpien ihmisten kanssa uskontoon, etniseen taustaan tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Kirkon Ulkomaanavun verkkopalveluiden tarkoituksena on muun muassa sitouttaa KUA:n tukijoita, tarjota mahdollisuuksia tulla mukaan toimintaan, lisätä yleistä tietämystä alasta sekä toimia lahjoituskanavina.

Jatkuvat, pienet ja suuret tarpeet

HAASTEET


Kirkon Ulkomaanavun jatkuvat verkkopalveluiden kehitystarpeet vaativat ketterää ja kustannustehokasta jatkokehityskumppania.

Päivittäinen resursointi ja yhteydenpito

RATKAISUT

Suorittamme Kirkon Ulkomaanavun 11 verkkosivuston jatkokehitystä päivittäin. Asiakkaan yhteyshenkilöt saavat vapaasti esittää toiveitaan ja keskustella projektinhallintaympäristössä, josta työt siirtyvät työmääräarvionnin ja sen hyväksynnän kautta kehittäjiemme työpöydälle. Jatkokehitystoimenpiteet suoritetaan päivien sisällä työmääräarvioiden hyväksynnästä.

11 verkkosivuston kokonaisuus

Into-Digital haltuunotti keväällä 2019 kaikki Kirkon Ulkomaanavun kymmenen verkkopalvelua:

Koska sivustojen määrä on suuri, niiden kokoluokka ja tekniset vaatimustasot vaihtelevat. Yhteistyö Into-Digitalin ja Kirkon Ulkomaanavun kanssa on siksi päivittäistä. Yhteistyö pitää sisällään kaiken verkkosivustoihin liittyvän: tietoturvan, järjestelmäpäivitykset, jatkokehityksen ja säännöllisen ylläpidon. Olemme siis toimija, jonka kautta kulkevat kaikki Kirkon Ulkomaanavun verkkosivustoihin liittyvät kysymykset.

Haltuunottoprojekti käynnisti yhteistyön

Haltuunottoprojektilla Kirkon Ulkomaanavun verkkopalvelut siirrettiin Into-Digitalin ylläpidon ja jatkokehityksen piiriin. Projekti koostui seuraavista vaiheista:

 • Nykyisen ympäristön kuvaus
 • Palvelin
 • Julkaisuprosessit
 • Koodin versionhallinta
 • Käyttöoikeudet tarvittaviin järjestelmiin
 • Ympäristöön tutustuminen ja tietoturvapäivitysten asentaminen
 • Julkaisuprosessin testaaminen
 • Palvelun jatkokehitysprosessin sopiminen

Verkkopalveluiden kehitys

Jatkuva yhteistyö pitää sisällään neuvontaa, suunnittelutyötä, pieniä teknisiä muutoksia ja viilauksia, integraatiokehitystä ja isompien kokonaisuuksien rakentamista.

”Tuntuu, että olemme KUA:n kanssa täydellinen match. He ymmärtävät verkkopalveluiden jatkuvan kehityksen merkityksen, ja me kykenemme vastaamaan heidän tarpeisiinsa joustavasti, laadukkaasti ja ennen kaikkea kustannustehokkaasti.”

Into-Digitalin toimitusjohtaja Aapo Mäki Kirkon Ulkomaanavun ja Inton yhteistyöstä.

Yhteinen, toimiva arki

Olemme yhteistyön alusta lähtien pyrkineet siihen, että Kirkon Ulkomaanavun usean verkkopalveluista vastaavan yhteyshenkilön arki helpottuisi. Yhteinen projektinhallintajärjestelmä, Into-Digitalin tekijäresurssien päivittäinen aikataulutus sekä erittäin positiivinen asiakassuhde mahdollistavat, että:

 • Suunnittelu- ja kehitystyö onnistuu joustavasti
 • Kysymyksiin ja selvityksiin vastataan säännöllisesti ja pikaisesti
 • Budjetit pysyvät eikä yllätyksiä tule

”KUA:n sivustokokonaisuudesta päävastuun kantaminen on antoisaa. Verkkopalvelut ovat laajoja sekä teknisesti kiinnostavia, ja niitä halutaan kehittää koko ajan. Tämän kaltaisessa päivittäisessä yhteistyössä tärkeää on myös toimittajan ja asiakkaan väliset henkilökemiat, jotka ovat kyllä kohdanneet erinomaisesti koko Inton porukan ja KUA:n upeiden yhteyshenkilöiden välillä.”

kommentoi verkkopalvelukokonaisuudesta vastaava pääkehittäjämme Mikko Hytönen

”Olen yhteistyömme alusta asti voinut uskoa verkkopalvelumme luottavaisin mielin Into-Digitalin käsiin. Ongelmatilanteisiin vastataan saman tien ja kaikki kehitystoiveet on toteutettu laadukkaasti. Verkkopalveluidemme pääkehittäjä Mikko on meille todellinen luottohenkilö, jonka tekninen osaaminen on huippuluokkaa.”

KUA:n asiakasyhteyshenkilö, jo kilpailutuksessa Intoon tutustunut Elina Kostiainen puolestaan kertoo

Toteutuksesta vastasivat:

Mikko Hytönen

Head Developer

Janne Hyyryläinen

Developer

Jani Martikainen

Head Developer

Pekka Suopellonmäki

Head Developer

Ryhdytäänkö töihin?

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimetön

Kaikkia tietoja käsitellään tietosuojaselosteen mukaisesti.