hasan&partners Group

Contentful

Headless

Nuxt.js

Vimeo

Web app

Into-Digital on vastasi hasan&partners Groupin kolmen yhtiön verkkosivu-uudistuksen teknisestä toteutuksesta, kun hasanpartners.fifranklypartners.fi ja hasanpartnersdesign.fi saivat uuden olemuksensa. Verkkopalveluiden erittäin näyttävän ilmeen & ulkoasun suunnitteli luonnollisesti hasan&partners itse.

Verkkopalvelua voidaan hyvällä omatunnolla kuvata seuraavilla adjektiiveilla: hieno, laadukas, viimeistelty ja moderni. Samalla hasan&partners Groupin eri yhtiöiden tärkeimmät yksittäiset markkinointiviestinnän välineet, verkkosivut, viestivät yhtiöiden osaamisesta niiden ansaitsemalla tavalla. 

Kokonaisuus koostettiin joustavien sisältöelementtien pohjalta, mikä antaa täyden vapauden sisältöjen koostamiseen. Samalla konsernin sisällöt tuotiin yhden palvelun ”pellin alle”, jossa jokainen yhtiö voi hyödyntää niitä tarvittavissa määrin.

Monta sivustoa, yksi headless-toteutus

Verkkosivustot on rakennettu headless-arkkitehtuurilla. Sisällönhallinta ja sivustot ovat toisistaan erillisiä kokonaisuuksiaan.

Sivustojen sisällönhallinta on rakennettu Contentful-palveluun. Contentful tarjoaa vapauden suunnitella sisältörakenteen yksinkertaisten hallintaelementtien pohjalta, jota pystyy tarpeen mukaan rikastamaan ohjelmoimalla omia elementtejä. Contentfulin malli sopi erinomaisesti yhteen hasan&partnersin suunnittelemien sisältöelementtien kanssa.

Markkinointialan ammattilaisille saatavilla olevat visuaaliset elementit ja esitystavat ovat keskeisiä – sivustoilla käytetään paljon sekä kuvaa että videoita. Yhdistämällä Contentfulin kuvakirjaston ja Vimeon videopalvelun molempien sisältötyyppien hyödyntäminen saatiin mahdollistettua tehokkaasti. Sisällönsyöttö pidettiin kuitenkin kevyenä – hallintatyökaluilla yhdestä kuvasta saadaan laadukkaasti versiot eri päätelaitteille merkkaamalla kuviin focal point, jolloin huomion keskipiste ei rajaudu näytön ulkopuolelle.

Käyttöliittymä modernein web-teknologioin

Sivustojen käyttöliittymä, eli varsinainen käyttäjille näkyvä toteutus on rakennettu NuxtJS-sovelluksena. NuxtJS on modernien web-sovellusten kehittämiseen loistavasti soveltuva JavaScript-pohjainen sovelluskehys. NuxtJS pohjautuu Vue.js-kirjastoon, joka on Reactin ohella yksi tämän hetken suosituimpia käyttöliittymän rakentamiseen käytettyjä JavaScript-kirjastoja.

NuxtJS-alustan vahvuutena sisältökeskeisillä sivustoilla on SSR, eli server-side rendering. Sivut luodaan perinteisesti palvelimella, jolloin sisällöt ovat saatavilla ilman JavaScriptia ja erityisesti hakukoneiden luettavissa. Samalla sivut ja sisältö voidaan tarjota välimuistista, josta web-sovellus saa ne suoraan käyttöön latautuessaan. Lopuksi vierailijalla on käytössään kaikki modernin web-sovelluksen tarjoamat interaktiiviset toiminnallisuudet ja esiladattujen sivujen selaaminen on lähes välitöntä.

Palvelinratkaisu

Koska sisällönhallinta on erillään varsinaisesta julkisesta verkkopalvelusta, sen taustalle riittää vaatimatonkin palvelin. Kävijäpiikkeihin on kuitenkin varauduttu valitsemalla taustalle skaalautuva palvelin johon liikenne ohjataan Cloudflare-välityspalvelimien kautta. Verkkopalvelu toimii siis moitteettomasti kävijämääristä riippumatta.

Integraatiot

Valitun palveluarkkitehtuurin hengessä julkisessa verkkopalvelussa on minimaalisesti taustatoimintoja. Yhteydenottoja varten sivustot on integroitu Hasanin CRM-järjestelmään.

Yhteenveto

Vaikka verkkopalvelu ei ole toiminnallisuuksiltaan kovinkaan monipuolinen, on toteutus monilta osin poikkeuksellisen moderni ja joustava. Sivuston käyttökokemus huokuu laatua niin visuaalisen ilmeensä, että teknisen kyvykkyytensä ansiosta. 

Toteutuksesta vastasivat:

Mikko Hytönen

Head Developer

Ryhdytäänkö töihin?

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimetön

Kaikkia tietoja käsitellään tietosuojaselosteen mukaisesti.